spot bedzie we wtorek pewnie, no moze ktorys z kolegow wezmie kabelek. wlepe tez se załatwi jak nie masz.
wzorcowo grzeczny... nie poznaje kolegi.
[ Dodano: Czw 11 Lis, 10 15:25 ]
Zamieszczone przez tgmaverick
Czy w najbliższym czasie jest organizowany jakiś spot w Łodzi, na którym ewentualnie byłaby możliwość podpięcia się z kompem do komputera.
Chciałbym w samochodziku spróbować włączyć kilka drobiazgów użytecznych (Skoda O2 FL Elegance):
- funkcja Corner dla reflektorów przeciwmgielnych,
- Coming Home / Leaving Home
- TPM
- HHC ( w ASO twierdzą że się nie da włączyć).
plany ambitne... TPM i HHC ? a to sie da? bez okablowania w aucie?,
Witam.
Mam nadzieje ,że w dobrym dziale umieszczam ten wpis. Jeśli nie, to proszę o przeniesienie.
Cała historia rozpoczęła się w dniu 17marca br, kiedy to otrzymałem odpowiedź na PW od kolegi zbynio_63, dotyczące mojego ogłoszenia poszukiwania dmuchawy do O1 .
Informował mnie o możliwości odsprzedania mi swojej dmuchawy za niską kwotę 50zł + koszt wysyłki. Oczywiście błyskawicznie odpowiedziałem,poprosiłem o nr konta i przelałem umówioną kwotę łącznie z kosztem wysyłki.
Ponieważ bardzo zależało mi na czsie i kwota nie była duża więc pominąłem fakt, że kolega zbynio_63 przesłał mi sam nr konta z imieniem i nazwiskiem kobiety / żony jak twierdził/ bez adresu oraz nr. telefonu do ewentualnej korespondencji.
Od tej chwili brak przesyłki oraz brak potwierdzenia wysłania przesyłki o które prosiłem kilka razy.
Podałem ze swojej strony wszystkie swoje dane łącznie z adresem i nr. telefonu, aby łatwiej i szybciej można było się kontaktować. Przestał odpowiadać na moje wszelkie próby kontaktu z nim , które słałem na forumowe PW /do chwili obecnej część z tej korespondencji nadal figuruje w oczekujących na wysyłkę pomimo,że zbynio_63 wielokrotnie był na forum obecny/. W związku z tym, te same informacje słałem mu równiez na adres e-mail, ale odpowiedź otrzymałem dopiero gdy napisałem,że sprawę przekazuję do admina i na forum. Tłumaczył, że przesyłka zaginęła i złożył wniosek z reklamacją / potwierdzenia jej wysyłki nie dostarczył do dzisiaj więc nie wiem- może prawda/. Jednak już dawno jak mnie poinformował Poczta przesyłkę zwróciła i na moje prośby dotyczące zwrotu wpłaty przestał odpowiadać. Obiecał wczesniej / telefonicznie/ zwrot i wpłatę na moje konto, ale po jakimś czasie stwierdził,że żle wpisał mój nr konta i odrzuciło mu operację. Ostatnio przestał odbierać telefony, odpowiadać na maile pomimo, że 08 maja/sobota/dałem ostateczny termin 12maja /środa/ do kiedy czekam na przesyłkę.Poinformowałem,że po tym terminie sprawę definitywnie przekazuję na forum.
W dniu 12maja / koniec terminu/ otrzymałem sms-a ,że wysyła mi przekaz. Jak nietrudno sie domyśleć do dziś /piatek 14.05 godz.18/ brak jakiejkolwiek wpłaty.
Mam już dość wykrętnych tłumaczeń bez pokrycia, mających chyba tylko za zadanie "zmęczenie przeciwnika". Dwa miesiące oczekiwania na ludzkie załatwienie sprawy to chyba dość czasu. Prawdę mówiąc mam już dość moim zdaniem mataczenia.
Rozumiem,że przesyłka mogła zaginąć /ale tym bardziej nie rozumiem zachowania sprzedającego, który nie kwapił się do załatwienia sprawy i odmawiał podania nr nadania przesyki, jak również swoich danych adresowych.
Rozumiem, że przesyłka mogła się odnaleźć, ale tym bardziej nie rozumiem, dlaczego nadal nie mam potwierdzenia ani jej nadania, ani nawet skanu z reklamacji.
Rozumiem, że można źle wpisać nr konta ,ale nie rozumiem, że nie można powtórnie wpisać numeru po raz kolejny w sposób prawidłowy.
Rozumiem w końcu, że nie otrzymam już zwrotu wpłaconych pieniędzy, ani dmuchawy, /którą zresztą już sobie wymieniłem/, ale nie rozumiem, co by tu na forum miał robić kolega zbynio_63
Wszelką korespondencję elektroniczą posiadam i udostępnię publicznie na forum, na wyraźne życzenie admina lub kolegi zbynio_63
Chodzi tu zarówno o naszą wymianę korespondencji na PW, pocztę e-mail oraz skany sms-ów.
dlataego ja robie tylko za potwierdzeniem odbioru.. nie przelewam z gory kasy..
taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl
Nie wiem, co zamierzasz, ale takie sprawy załatwia się tak:
drukujesz wszelaką korespondencję z oszustem, wraz z nagłówkami
dla wspomożenia pamięci notujesz sobie wszelkie daty i związane z nimi fakty (Twoich kontaktów z oszustem)
idziesz na najbliższy komisariat i składasz zawiadomienie o oszustwie.
Sprawa jest generalnie prosta. Żeby nie być gołosłownym, ja zostałem wykręcony na 80zł na Allegro, młodzieniec który to uczynił, prócz mnie wykręcił 120 osób w całej PL. Sprawa trwała rok, łącznie z uprawomocnieniem wyroku. Po ok. 15 miesiącach dostałem kasę :wink:
I to tyle.
Nie licz na jakiekolwiek inne próby dogadania się. Są bez sensu.
Droga jest tylko jedna. Ścigać gnoja aż do skutku.
Witam. Na początek poinformuj go w ultimatum,że jak do np. 20 maja kasa za dmuchawę nie będzie na twoim koncie to kierujesz się 21 na komisariat. W moim przypadku kolo z allegro przysłał mi most do omegi od diesla .Poprosiłem go o prawidłową realizację zakupu i przysłanie mostu do benzyny. Kolo zasłonił się, że niby pracownik źle wysłał, ale już wysyła dobry. Czekałem półtora tygodnia więc zacząłem go nękać i się zaczęło, że pocztą wysłał(a prosiłem żeby kurierem). Zrobiłem kilka telefonów na pocztę koło Zielonej Góry (gdzie rzekomo nadawał) i ustaliłem, że nikt paczki do mojej wiochy nie wysyłał. Wtedy powiedział(telefony odbierał), że poczta mu paczkę zwróciła i wyśle tym razem kurierem. Po tygodniu dzwonię i pytam, gdzie paczka i tu śpiewka że do rodziny jedzie i kwitów nie ma, ale podał nazwę firmy kurierskiej. To ja znowu telefon do firmy i znowu ,nikt nie brał od takiego gościa żadnej paczki. Więc napisałem mu maila, o tym co ustaliłem i że grzecznie proszę o zwrot kasy bo jego most mnie już nie interesuje, a jak nie to idę na policję. No i jakież moje zdumienie, za dwa dni kasa u mnie na koncie :shock:
Toteż poproś tego "Pana"o kasę popierając argumentami. Może pomoże, a jak nie to POLICE i tyle.
O całej tej sytuacji poinformowałem na forum tylko dlatego aby inni użytkownicy mający kontakt z forumowiczem zbynio_63 podchodzili do wszelkich z nim transakcji z większym profesjonalizmem niż ja. Nie chodzi mi głównie o pieniądze /kwota w końcu dość mała/, ale o sam fakt, że taka przygoda mogła wystapić między dwoma użytkownikami tego samego forum.
Dla mnie ważniejszym i nie bez znaczenia może również być prawdopodobny fakt przynależności tego Pana do innego forum oraz być może posiadania konta na Allegro. Ktoś inny może mieć większy problem.
Co do składania wniosku na Policji to sobie daruję - nie doprowadza się spraw do końca jeśli szkoda nie wynosi min. 250zł /chyba/- ze względu na nikłą szkodliwość społeczną.
Osobiście wystarczy mi wyjaśnienie tej sprawy przez np. Moderatora lub Administratora i wyciągniecie konsekwencji /regulaminowych/. Tyle można.
Jak dla mnie hasło niska szkodliwość społeczna czynu to spychoterapia. Dałeś się nabrać to męcz się sam. A niby dlaczego koleś oszukujący innych ma być bezkarny? Ja pracuje na moje pieniądze uczciwie i wkurza mnie cwaniactwo innych. Gdyby w naszym kraju doprowadzano do poniesienia kary przez właśnie takich o niskiej szkodliwości to żyłoby nam się lepiej. Ale zdaje sobie też sprawę że załatwianie formalności i poświęcanie swojego czasu jest warte więcej nić 50 zł.
proszę o zwrot kasy bo jego most mnie już nie interesuje, a jak nie to idę na policję. No i jakież moje zdumienie, za dwa dni kasa u mnie na koncie :shock:
dokładnie tak trzeba to załatwić
A tak swoją drogą,to powinien być taki oddzielny dział,dla ludzi,którzy zostali oszukani przez (swoich ) tzw.CZARNA LIST,wtedy było by to przestrogą dla innych,że te osoby trzeba omijać z daleka,bo to już nie pierwszy przypadek,który został opisany :twisted:
Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz jak pomogłem to daj punkcik sprzęgło od G 60
co prawda nie jestem autorem,ale jeżeli sandokan4, wyraził by zgodę na podłączanie się pod temat,to może by powstała taka lista :szeroki_usmiech
i wtedy,trzeba by było poprosić admina o nie zamykanie tematu .
Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz jak pomogłem to daj punkcik sprzęgło od G 60
Piszcie - proszę, kto ma z kim problem, gdyż głównie z tego powodu ku przestrodze powstał ten wątek. Może kilka sytuacji się wyjaśni, może ktoś na forum się nie zapisze, a kogoś się skreśli, ktoś inny zastanowi się nad swoją moralnością. Widzę niestety, że takich przypadków może być więcej.
jak na taki staż to bym nawet nie próbował robić interesów, bo nigdy nic nie wiadomo sandokan4, mam nadzieje, że sprawa wyjaśni się i wszystko będzie ok
Co do składania wniosku na Policji to sobie daruję - nie doprowadza się spraw do końca jeśli szkoda nie wynosi min. 250zł /chyba/- ze względu na nikłą szkodliwość społeczną.
Nieprawda. Oszustwo jest zawsze przestępstwem, niezależnie od "wartości".
To czy chcesz gościa ścigać, Twoja sprawa.
Jak sądzisz dlaczego wykręcił Cię tylko na 50zł??
Bo jak by wykręcił na 500zł to wtedy już dawno byś poleciał na policję. A tak koleś jest bezkarny i może polować na kolejne jelenie za 50zł.
O cholera, to ja chyba też wtopiłem z tym dziadem. Na początku miesiąca przelałem koledze Zbynio kasę za felgę stalową 16 do O1, ale jak na razie nie dostałem przesylki. Ostatnio napisał mi, że leży chory i przekazał przesyłkę ojcu, żeby ją wysłal - ostatnio słyszałem podobny kit od sławetnego Speediego - kto pamięta? :diabelski_usmiech - może to jakieś nowe wcielenie tego belzebuba. Jak na razie ostrzegam przed robieniem jakichkolwiek interesów z tym użytkownikiem.
Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz